FAQs

 

Glider eller stopper beslaget?
Reduceres hovmekanismen pga. optogene på siden?
Hvad er formålet med optogene på siden?
Klumper sneen i easywalkers?
Kan der monteres skærper (mordax)?
Hvor stort er sliddet?
Hvilke søm skal anvendes?
Hvordan tilpasses easywalker til hoven?
Findes der særskilte former til baghoven?
Hvad er fordelen ved at bruge easywalker?
Kan der monteres kiler?
Hvad er broens funktion?
Hvad er easywalker lavet af?
Glider/stopper beslaget?

Glidning: Pga.en speciel kunststofblanding i den bløde komponent kan der ikke iagttages nogen glidning ved brug af easywalkers. Alligevel anbefales det at bruge skærper hvor de også ville være blevet anvendt ved konventionelle beslag (brug om vinteren, på vådt græs o.l.).
Stopning: Hestenes gangart ved brug af easywalker bedømmes almindeligvis som værende meget god. Når hestene har vænnet sig til materialet, vil de normalt omstille sig til en lodret kontakt med underlaget. Kunststofblandingen svarer til den uskoede hovs friktionsværdi med underlaget, hvilket vil sige at en let glidning og drejning fortsat er mulig.

 
Reduceres hovmekanismen pga. optogene på siden?

I dag tales der ikke længere om den velkendte hovmekanisme (2-4 mm horisontal bevægelse ved mindst 800 kg tryk på glatte overflader), men derimod om hovdynamik, hvilket er vertikale deformationer af hoven som er blevet påvist ved adskillige undersøgelser og i praktiske tests, og som sker hele tiden og ved betydelig mindre belastninger, eksempelvis ved en snævre volte, skråninger på folden, skovstier med rødder eller stenede veje. De vertikale bevægelser optræder konstant og er sammenlignet med de horisontale bevægelser op til 10 gange større. Således påfører denne dynamik hovedparten af hovens deformationer.

Heller ikke de horisontale bevægelser (i dragtområdet) bliver indskrænket ved brug af easywalker, fordi easywalker monteres på samme måde som et konventionelt beslag.

Hvad er formålet med optogene på siden?
Optogene på siden som er variable, tjener til den bærende (grønne) komponents fiksering på hoven. Deres opgave er at optage de horisontale skæringskræfter som ellers alene skal optages af sømmene. Optogene kan også anvendes til hovortopædiske formål. En uregelmæssig hovvæg (fx stejlere og skråt mod indersiden) kan fikseres med disse optog, samtidig med at der påsættes et tillæg på skoen for understøttelse af denne væg.
Klumper sneen i easywalkers?
Sne: Der findes altid temperatur- og sneforhold som fremmer en klumpning af sneen. Dette kan heller ikke udelukkes ved easywalkers. Ved brug om vinteren anbefaler vi derfor anvendelse af easywalker+ med indbygget snow-grip.
Sand og snavs: Pga. broen sætter der sig ofte snavs
som ikke løsner sig af sig selv, i skoen, men som uden problemer kan fjernes med en skraber.
Kan der monteres skærper (mordax)?
Det bærende materiale er meget stabilt og tillader uden videre montage af skærper. Ved hjæp af et specielt bor laves der huller til gevind i hvilke alle former for skærper nemt og hurtigt kan indskrues.
 
Hvor stor er slitagen?

Antishockelementernes specielle kunststofblandning (den gule komponent) viser i praktiske tests ekstraordinært gode resultater mht. slid. Materialet er blevet udviklet til de meget udsatte såler på løbesko (bl.a. af firmaet adidas) og har fremragende slidværdier. Ved en uvildig undersøgelse af det tyske blad Cavallo vandt easywalker mod 9 forskellige kunststofsko i en slitagetest (Cavallo 6/2002). Til brug ved høje temperaturer lanceres der i den nærmeste fremtid et specielt sommerbeslag som yderligere forbedrer easywalkers ydeevne under ekstreme forhold.

Hvilke søm skal anvendes?
Her findes der ingen begrænsninger fordi sømhullet er opbygget på en måde så alle former kan dykkes ned i skoen.
Hvordan tilpasses eaywalkers til hoven?
Efter at hovens konturer er overført på beslaget (med en spritpen), fjernes overskuddet med en stiksav, en beskærertang eller en rasp.
Findes der særskilte former til baghoven?
For at finde en universel form til easywalkeren er mange forskellige hovformer, ved hjælp af computeren (CAD), kombineret. Fordelen ved denne fremgangsmåde var at dække over et meget bredt spektrum af hovformer samtidig med et ønske om at reducere beslagsmedens lagerbehov og kapitalindsats.
Hvad er fordelen ved at bruge easywalker?
Fordelene ligger i bearbejdning og i særdeles i materialets sammensætning. Elasticitet, stabilitet, støddæmpning, isolering mod varme/kulde, slidstyrke og ringe vægt forbedrer hestens ydeevne og helbred. Til sidst bør nævnes hensynet til sikkerheden (nogle løsdriftsstalde forbyder brug af bagsko af jern, men ikke af easywalkers).
Kan der monteres kiler?
Skal der bruges kiler, kan de monteres som hidtil.
Hvad er broens funktion?
Den massive bro yder den nødvendige stabilitet til hoven og forholder sig ved belastning tilsvarende som hoven. Broens stivhed er blevet defineret under hensyntagen til at hesten belaster beslaget med en meget stor vægt. Mens et menneske ikke er i stand til at deformere en easywalker nævneværdigt, gør hesten det ved næsten hver bevægelse. En hov som er skoet med easywalker belastes ligesom en uskoet hov, hvilket aflaster led og bånd. Tilsvarende forhindres strålens tendens til at falde ned.
Hvad er easywalker lavet af?
Både den gule og den grønne komponent er specielle blandinger af Polyurethaner som har oprindelse i sportsverdenen, særdeles indefor løbedisciplinerne.